Kako zatvoriti terasu

leksDošli ste do ideje da zatvorite terasu, i pred vama se našlo niz izazova i mogućnosti, jer se zatvaranje terase može izvršiti na nekoliko načina. Naredni tekst će vam pomoći da se upoznate sa jednom mogućnosti koje je moguće realizovati kada je reč o našem tržištu, a uz to i sve nedostatke i prednosti, na vama je samo da odaberete ono što smatrate najboljim izborom.

Došli ste do ideje da zatvorite terasu, i pred vama se našlo niz izazova i mogućnosti, jer se zatvaranje terase može izvršiti na nekoliko načina. Naredni tekst će vam pomoći da se upoznate sa jednom mogućnosti koje je moguće realizovati kada je reč o našem tržištu, a uz to i sve nedostatke i prednosti, na vama je samo da odaberete ono što smatrate najboljim izborom.

leks1

 

 
Predlažemo vam sledeće načine zatvaranja balkona ili terasa:
1. Zatvaranje terase leksanom sa kojim se dobija efekat providnih balkonskih (harmo) vrata
2. Zatvaranje terase tendama
3. Zatvaranje terase roletnama
4. Zatvaranje terase PVC prozorima

Zatvaranje terase leksanom

Za ovaj izbor preporučujemo providna balkonska harmo-vrata. Okvir ovih vrata napravljen je od ekstrudiranog PVC materijala. Relativno mala širina glavne providne lamele zahteva i veliki broj klizača, a sa ovim se dobija izuzetna otpornost na jake vetrove, pa će tako terasa biti zaštićena i izolovana od prirodnih nepogoda.
Moguće ih je izraditi na 12 metara dužine, a visina ide do 2 metra. Pored navedenog mogu biti mutno providne ili skroz neprovidne, te dvodelne ili jednodelne. Sve ovo može se i kombinovati, pa jedan (sunčaniji) deo možete da zatvorite neprovidnom, a drugi (manje osunčani) providnim leksanom. Takođe, veoma efikasan način je i kombinacija providne harmonike od leksane i tende, jer tenda zimi može da sed podiže, a harmoniku zatvorite. Svetlost na ovaj način ulazi, a sprčavaju se padavine i hladnoća. U suprotnom, u letnjem periodu, harmo-vrata se u potpunosti otvaraju, a tenda spušta. Ovako se štitite od sunčeve svetlosti, terasa je u hladu, a pritom se zadržava cirkulacija vazduha. Kada je umereno i lepo vreme, harmo-vrata možete da otvorite, jer se ona slažu na po 10% levo i desno. Užitak u lepom vremenu je potpun, a terasa na ovaj način zadržava svoju osnovnu funkciju. Isto tako, kada je napolju kišovito, dovoljno je da zatvorite terasu, a da ona i dalje bude svetla. Pritom terasu možete da iskoristite za različite namene, da napravite police, prostor za čitanje, i slično, a da sve to ostane bezbedno i zaštićeno od svih spoljašnjih uticaja, vremenskih, prašine, i slično.

leks2

Uz sve prednosti, bitno je spomenuti da ovakav način zatvaranja nema hermetičko dihtovanje, pa ukoliko ipak terasu želite da pretvorite u deo stambenog prostora, onda to nije najbolje rešenje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *